Blogger Backgrounds
welcome to my blog
nur faraheyda anuar

Friday, 15 July 2011

.: bila perasaan datang :.


" cinta datang dan pergi, tapi cinta sejati tidak boleh ditukar ganti "



kenape dengan aku ni? aku tiba-tiba rasa aku suka someone... someone yang langsung tak kenal aku, aku rase laa... tapi kenape aku rase, aku suke giler dengan mamat sorang ni.


padahal, aku tak pernah pun tegur dia, dia pun tak pernah tegur aku. aku jumpe die secara depan-depan sekali je, dia pernah duduk depan aku masa dalam kereta dan aku duduk belakang.


kenapa aku suka dia? dia handsome, dia tak merokok tapi hati budi, amal jariah die aku tak tau. macam yang aku cakap tadi, aku tak pernah bertegur sapa dengan dia.


aku tak boleh bagitau korang sapa budak yang aku minat ni. kawan baik aku pun, aku taknak bagitau because, maybe any of you, know him.. so, aku macam memalukan diri sendiri bila aku bagitau orang yang aku suka mamat handsome putih melepak stylo tu... lets call the guy that I adore as MR. H.. (H stand for handsome)



tapi, kalau setakat tulis kat blog ni boleh laa. aku nak jadi peminat dia dalam diam, aku taknak kepoh2, nanti kalau aku gtau kat orang ramai yang aku syiookk kat dia, mesti ade je orang lain terhegeh2 nak syiokk kat die jugak..



aku taktau la dia ada awek ke tak tapi, listen here... aku taknak pun jadi awek dia, sebab aku just minat die je okeyh... aku tak pernah minat sesiape a.k.a orang biase.. lain lah, kalau artis ke selebriti ke, tu memang banyak aku minat... dia lah lelaki pertama yang aku minat, selepas



fizo omar, iqram dinzly, zaquan adha, jehan miskin, fahrin ahmad, aidil zafuan,...... dan ramai lagi laa.......



ciri2 lelaki idaman aku



1. beriman/bertaqwa/soleh (solat penuh, puase penuh, bayar zakat)
2. tidak merokok (sebab aku tak suke bau asap, busukk!!)
3. handsome (sedap mata memandang)
4. hormat orang tua (especially mak ayah aku)
5. penyayang/caring/romantik (tiap hari sayangg~~)
6. kaya (yang ni pakej)
7. tak pentingkan diri ( tolong jangan jual ikan..)
8. tak gedik/tak mengade2/tak manje (sekarang ni pun ade lelaki macam ni tau)
9. lelaki yang bau wangi (pakai perfume yg sedau dibau, bukan bau tengikkk)
10. tidak selekeh... (smart sikit..)
11. lelaki tinggi.. (sesuai macam aku)
12. lelaki yang pandai (ilmu dunia dan akhirat )


ermm, aku tak kenal MR.H.. tapi, yang aku tau.. dia dah ade 2 ciri yang aku minat... lagi 10 je lagii.. hahaha, aku memang suke letak 12 ciri.. sebab aku suke no 12... tapi, ni idaman aku je, aku tau aku takkan dapat macam ke doblas doblas yang aku nak ni.. mustahil... tapi, aku doa je... hehehehe, insyaallah.. aku akan jumpe nanti, mungkin dekat universiti... insyaallah, doakan aku masuk universiti~~


to MR.H... aku akan tetap minat kau sampai bila2 selagi kau tak merokok... :)


aku rase kalau aku jumpe MR.H ni mesti aku terpaku gile... jadi, tak payah lah jumpe die.. cukup lah aku tengok gambar dia kat facebook, hahahha~~ *gatal*



tu je, mengarut je entry ni... aku janji, entry seterusnya akan penuh bermakna... ade tutorial tau.. gaahhahaaahaa~~


assalamualaikum
aiyookkk, tak jawab dose, mati seksa...

No comments:

Post a Comment