Blogger Backgrounds
welcome to my blog
nur faraheyda anuar

Thursday, 31 March 2011

.: your face , your book :.

sambil fikir nak post entry pasal apa, aku online fb. then, aku terfikir nak buar entry pasal status yang fb users posted.

FB dah macam alat penghibur aku even sometimes membosankan. apa yang buat aku gelak tu sebab tengok kerenah tulisan orang.

golongan 1

ada certain user suka maki orang. post status semua nak mencarut. takde adab betul. bila orang maki balik kau tengok dia punya gaduh macam mana. ayat semua superb. hafal pulak tu senarai perkataan mencarut tu. pelik aku, tak pandai english tapi bab mencarut, enlish, bahasa melayu, bahasa cina dan lain-lain lagi semua petah. pe jadah semua dia tahu? hebatkan?

golongan 2

perempuan : i love u syg
lelaki : i love u too b, i promise wont leave you. u only my chikaro.
perempuan : prove me, i'll keep ur promises
lelaki : oke b

euww, geli lidah aku! sometimes korang tak payah lah nak mention satu dunia pasal janji sehidup semati korang yang belum sure belum jadi tu. memang lah tengah fall in love habis kan. but behave sikit lah. other people pun fall in love okay.

bila dah puas bersayang-sayang, gaduh pulak. maki hamun semua keluar. time tu 'sayang b' dah takde. silap-silap 'aku-kau' je yang ada. mulalah pergi mampuslah, kau ingat kau hensem, kau ingat kau lawa. padahal, itulah yang dulu yang dipuja-puja, yang dipujuk rayu, bila macam ni, dah macam musuh ketat zaman perang dunia kedua.

kalau habis kat situ sahaja takpe. nak pulak yang agak tak tahu malu kan. dah puas maki hamun dengan mencarut-carut. boleh pulak sambung bercintan-cintun. sesi permaafan dan tak ulang balik perkara macam ni. apa punya manusia lah, matang lah sikit.

golongan 3

ini pulak yang macam jiwa kacau, post status semua sedih.

  • apa salah aku, apa dosa aku, aku tau aku siapa tapi jangan lah buat macam ini.
  • aku doakan kau bahagia, aku tahu aku bukan manusia sempurna. tapi kau kena sedar takda manusia yang sempurna atas dunia ini.
okay-okay, kalau sesekali aku faham lah kan. there must be something bad happen. tapi, wall kau dah penuh dengan status macam tu je. ha, there must be something wrong insude you. hahaha, aiyoo chilled lah. jangan lah sedih memanjang je. go and get ur life.

golongan 4

suka post quotes. tak kira lawak, love etc. ni boleh pakai lah sebab kadang-kadang quotes ni mengena jugak kat diri or situasi.

golongan 5

suka buat fb medam memerli orang. ada je benda nak diperlinya. ada je yang tak puas hati. yang pelik nya, cakap depan-depan tak berani. post status kat satu dunia berani pulak. macam-macam lah.

gunalah facebook ni sebaik mungkin sebab ini laman web sosial. terpulanglah pada masing-masing nak guna macam mana. enjoice :)


p/s : aku paling tak suka golongan no 1.


Wednesday, 30 March 2011

.: aku benci tapi aku suka :.


Beginikah rasa seksa perpisahan
Sungguh seksa hidup berasingan...

Terlintas di fikiran meminggirkan saja
Semua pencarian di sini...

Tetapi ini sebahagian dari pengorbanan
Bekalan andainya hari lain yang lebih mencabar

argh...aku tak suka bila rasa rindu menguasai...tak suka, tak suka, tak suka!!! kenapa harus berlaku kepada aku??? aku kan wanita yang tabah mana boleh rindu...demm...bila lah perasaan ni nak pergi...aku benci kau wahai RINDU pergi la kau jauh-jauh...

korang pernah tak rasa rindu gila-gila??? tak kira lah kat pakwe ke makwe ke??? pernah tak….??? apa yg korang buat bila terasa rindu ni...ke korang tengok gambar orang yang korang rindu???

entah apa yang ter tranformasi dalam diri aku sepanjang tahun 2011 ni...aku rasa belum pernah lagi aku gila rindu macam ni...adoiii..sakitnya hidup, perit bila deman rindu melanda...kalau deman rindu kat family biasa kan, ni kat orang lain..kat orang yang kita sayang dan apa yg perit lagi bila orang yg kita rindu tu bukan hak milik kita...dalam kata lain dia tu tak suka kita….sungguh seksa rasanya!!!

aku tak nak rindu weh...tolonggg...macam mana ni??? rasa macam nak jer buang dia dari hidup aku...tapi aku tak mampu!!!

Saturday, 26 March 2011

.: apabila saya dah lama x update blog :.

Huh! pemalas betul owner blog nie...
bersawang sana sini
jijik pun ada bila singgah betul tak?


jap ea..owner sapu2 kejap, bersihkn sawang yang ada...
spray perfume byk2 bagi wangi....
fuh! siap pun kemas....
 

so marilah kita bercorat-coret sebentar...
hmmm...nak tau tak???
 
 
Kisah sedeh 1.
Kisah sedeh 2.
Kisah sedeh 3.
Kisah sedeh 4.
Kisah sedeh 5.
Kisah sedeh 6.

Tu tajuk je. Kalau nak subscribe cerita taip on (space)tajuk kat notepad.
 
 
Okeh setel. Sekarang aku nak cerita benda gembira pulak.

Gembira sangat gaban gilo gilo gilo remajo. Sebab aku dah jumpa apa aku cari. Tamat.

Sekian.
 
Kalau lah dapat peluang lagi, aku bagi cerita macam macam lagi, persis aku artis baru naik yang dahagakan gosip. Memang aku suka. Haha...