Blogger Backgrounds
welcome to my blog
nur faraheyda anuar

Saturday, 30 October 2010

sebuah perjalan


Adakalanya kita perlu menangis..
Agar kita tahu hidup ini bukan sekadar ketawa

Adakalnya kita perlu ketwa..

Agar kita tahu mahalnya airmata


Terima kasih pada orang yang menyakiti hati kita..

Kerana dia membuat kita tabah

Terima kasih kepada yang tidak mengendah..

Kerana dia memupuk kita berdikari..

Terima kasih kepada yang menjatuhkan

Kerana dia memperhebatkan..

Terima kasih kepada yang menyiksa

Kerana dia menguji kesabaran dan kekuatan..

Bila Cinta - OST Lagenda Budak Setan (Female Full Version)

Download:
FLVMP43GP

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Di tinggalkan cinta masa lalu


Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Dan ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkan ku


Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana


Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan


 Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
cinta yang fana



p/s : aku suka lagu dia dalam versi perempuan nyanyi..
yang sedih bagi aku masa part ni ngn masa aku packing barang kt kolej .tu pun kejap je..sedihnya..
 tapi aku tak nangis..pun..huhuhuhhuuh
lirik tu tak full..ada salah silap sikit..

setia


Setia sering sahaja dimanipulasi dalam suatu hubungan. Kesetiaan seseorang menjadi lesen untuk melakukan kesalahan terhadap pasangan atau sahabat.

Isu setia sering-kali berlegar dalam hubungan jarak jauh. Perpisahan sering berlaku disebabkan oleh kewujudan orang ketiga atau salah seorang sudah pudar minatnya. Setiap orang pasti pernah merasainya. Peritnya hati dikhinati oleh orang yang kita percaya. Kalau ada perasaan yang terbuku, luahkan sahaja di sini.

Friday, 29 October 2010

aku bahagia


(eyda aku tau kau tengah bahagia hehehehhe)

aku bahagia bila tengok orang lain bahagia
heheheheheheh
tengah di lamun cinta,aku bahagia sangat
aku pulak yang berangan lebih
hahahahaha
adoi geli hati,senyum sowang sowang..

dan kawan kawan aku yang tengah bahagia tu
laaagggi aku ssyyyiiioookk tengok korang
heheheheh
senyum senyum gitu
adeehhhh berangan tak sudah aku..
memang tabiat aku suka berangan sejak sekolah lagi..
hehehehehe..

Aku doakan aku dan si dia bahagia sehingga akhir hayat
nanti boleh makan nasi minyak an an an..
AKU BEGITU BAHAGIA
YYYYEEEEHHHHOOOOOO!!!

hanya di ujung jari


Ianya mengerikan bagi aku bila orang sekeliling mengetahui segala-galanya tentang engkau melalui dunia alam maya ini. Contohnya, kita baru nak cakap tentang sesuatu yang kita sangkakan tidak ketahui oleh sang pendengar, tapi bila kita cerita jawapan ini akan kita dengar..


A : Haritu kan aku baru beli..
B : Ye aku tahu, kau beli phone baru kan? Aku dah baca dekat Blogspot kau..


A : Aku bengang gila dengan..
B : Rommate engkau yang xxxxxxxxxxx tu? Lawak kan. Aku dah baca dekat Twitter kau..


A : Eh kau tahu tak Jenab tu dia..
B : Couple dengan Samad? Aku dah tengok dah dekat Facebook..


A : Kau rasa minah tu jenis belagak tak?
B : Aku baca Formspring dia haritu, dia kata muka dia memang sombong, tapi sebenarnya dia peramah. Aku tak tau la, aku baca Formspring dia je.


A : Kau nak tengok gambar aku holiday dekat New York?
B : Hehehe cantik kan gambar-gambar kau. Sorry ah weh, tapi aku dah tengok dekat Flickr dengan Tumblr kau.


A : Haritu kan, Ali cakap..
B : Dia suka dekat engkau? Betul ke dia mintak couple dekat kau? Aku baca dekat blog kau, dekat Facebook kau, Twitter kau pun, Flickr and Tumblr. Tak sangka do.
A : KAU SEMUA TAHU? KAU STALKER AKU KAN? NAIK GILA AKUUU!


Inilah yang berlaku bila hidup kita semuanya kita paparkan di alam maya. Semuanya boleh di akses dan semuanya boleh diketahui. Jadi sekarang tak payah cite sangat dekat orang tentang hidup kita, sebab ada jenisan manusia yang tahu tentang kita melalui rangkaian sosial network ini semua. Ada manusia yang ada 'perasaan ingin tahu' tentang segala tentang kita. Berhati-hati je lah.


Tak sangka kan hanya dengan perkara tersebut ia mengubah hidup kita. Zaman dah maju, zaman dah berubah, zaman semakin 'kecil', zaman semakin 'senang. Macam scary kan? Apa korang rasa tentang perkara ni? Sesuatu yang positif atau negatif?

Thursday, 28 October 2010

jangan terase apa aku sampaikan ini !!!


Kau memang tahu kau tulis entri tu pasal nak biar orang tu terasa, then kau tulis dekat akhir sekali entri kau "No offence eh ;) ", "Jangan terasa eh..", "Siapa makan cili, dia la yang terasa pedasnya.." dengan harapan tidak nampak terus-terusan yang kau sedang bercakap tentang orang itu. Seriously, wtf? What's wrong with you??


Masa kau tengah tulis entri yang kononnya nak bagi orang tu terasa dengan apa yang kau katakan, memang kau dah bulat dalam hati untuk tulis biar seorang insan tu terasa, tapi kenapa kau nak nampak suci dengan berkata dengan jahilnya bahawa entri yang kau tuliskan itu bukannya ditujukan untuk siapa-siapa, kenapa?


Kenapa tak terus diperhitamkan lagi motif sebenar yang kau menulis untuk si Aminah itu atau untuk si Ali itu? Kalau tulis setakat nak bersembunyi disebalik maksud sebenar konon nampak macam diri yang teraniaya, baik tidak payah kau entrikan apa-apa. Ataupun ada idea disini, kau boleh pergi kedai buku, beli diari dan tulis dalam situ dan akhir kata disitu kau boleh tulis "Jangan terasa eh.." dan pastinya bila diari itu milik kau, tiada siapa yang akan terasa. Puaslah kan hati sendiri, kan? Lagi jimat kos, tidak perlu menggunakan tenaga eletrik, dapat mengurangkan pemanasan global ni haaaa.


Berbalik kepada entri yang ditulis itu, apabila minah yang terasa dengan entri yang kononnya tidak ditujukan pada siapa-siapa itu bertanyakan pada kau yang adakah entri yang kau tulis itu ditujukan pada dia, kau dengan naifnya berkata "Eh mana ada, ni pasal kawan I yang lain lah.. Sorry la kalau u terasa hehe." walhal kau tahu yang kau coretkan itu untuk dia. Tapi masalah diri kau, tegar diri kau untuk bermain dalam keadaan yang play safe sekali.


Baling batu, sembunyi tangan. Ha.


Tak mahu nampak jahat, mahu nampak baik kononnya tidak ada dendam pada manusia. Konon dendam itu dibenci Tuhan padahal dalamnya diri kau memang bermula dengan niat sebegitu. Keep it real la please? Orang takkan caci kau kalau kau memang mengaku kau membenci dia kerana dot dot dot, aku rasa itu lebih indah bila kau jujurkan apa yang kau rasa tanpa bermain permainan yang kau rasa selamat. Semua orang akan faham.


Oh ya. Kalau ada yang rasa aku tulis ni tentang korang, biar aku perjelaskan dahulu. Aku tulis ini secara umum memang daripada hati aku memang untuk umum tiada dikhususkan pada siapa-siapa pun. Seriously. Hanya untuk membangkitkan maruah pemblogger-pemblogger sekalian, mungkin? Okay sebenarnya, bila otak aku dapat signal untuk tulis benda poyo macam membangkitkan maruah tadi, sebenarnya aku pun geli. Tapi geli tu mesti best kalau sambil tengok cerita Glee kan? Takda kena mengena.


Okay, keep it real please. Oh ya, ini entri aku juga, peringatan untuk diri sendiri yang pernah juga terjebak dalam penulisan entri konon nak bagi orang terasa. Kita manusia biasa, ada picisan rasa benci tu, normal lah aku rasa, apa yang kau harapkan pada manusia biasa, kan? Tapi kita bisa mengubah, insyaAllah.

bila rindu


Ketika kehadiranmu aku selalu tidak mengerti betapa engkau terlalu berharga bagi diriku. Kini, kau telah pergi meninggalkan aku. Pergi jauh tidak kembali. Aku seperti terkesima dengan khabar yang kau bisikkan. Aku amat terkilan kerana aku belum sempat memberimu kebahgiaan. Aku rindu kau, aku sayang kau dan aku amat memerlukan kau. Tapi, Tuhan ternyata lebih menyayangi mu. Segala cerita yang kau lakaran dalam hidupku akan aku sematkan dalam lubuk sanubariku.

Abang…

Tiada kata yang mampu eyda ucapkan lagi,

Tiada lagi air mata ini buatmu,

Kerana tidak ada perkataan,

Tidak tercurah perbuatan,

Untuk meggambarkan kepedihan yang aku alami,

Atas pemergianmu,

Abang..

eyda hanya mampu mendoakan kebahagiaan abang,

Bersemadi tenang di sisi Illahi,

Abang..

Andai suatu hari kita berjumpa,

eyda ingin katakan pada abang,

eyda ingin ucapkan pada abang,

Betapa eyda amat memerlukan abang,

Abang..

Duniaku ini seakan terhenti sewaktu jantungmu terhenti,

Luluh,

Hati yang membara dengan kasih sayangmu,

Abang..

eyda harap setiap kali eyda pejamkan mata,

Membayangkan kenangan kita,

eyda harap abang dapat bersama,

Walaupun bukan di alam nyata,

Abang…

Tiada lagi kini aku dengar,

Lagu yang kau mainkan untukku,

Gurau senda yang kau berikan,

Tiada lagi aku rasai,

Kasih sayang yang kau curahkan,

Sentuhan perangsang yang kau labuhkan,

Walau pada pandangan manusia,

Gelaran abang hanya untuk darah yang sama,

Tapi,

Ku buktikan pada diriku,

Darah berbeza yang mengalir antara kita,

Tidak pernah mencipta jurang hubungan,

Abang..

Andai abang mampu mendengar segala ritihan eyda,

Damailah di sana,

Ketahuilah bahawa abang sangat bererti dalam hidup eyda,

Ketahuilah bahawa kehilangan mu amat di rasa,

Abang..

Apalah daya eyda melawan takdir,

Apalah upaya eyda mengubah kehendak,

Apalah kekuatan eyda menolak kesedihan,

Apalah gigihnya eyda meredah kenangan,

Abang.. Hanya doa yang mampu aku kirimkan,

Hanya kenangan yang mampu aku sandarkan,

Hanya air mata yang mampu aku curahkan,

Hanya rindu yang mampu aku turutkan,

Abang…
 
Pemergianmu membawa cerita,

Abang…

Perjalanan ku masih jauh..

Dikau tiada sewaktu aku memerlukan sokonganmu,

Dikau pergi sewaktu aku hilang kekuatan,

Kirimkan semangat untuk ku,

Biar kau jauh di sebalik awan,

Utuskan kata rindumu,

Biar hanya khabar dalam mimpiku,

Abang…

eyda akan berusaha,

eyda akan meneruskan hidup ini,

eyda akan membawa impian ini,

Akan eyda redahi,

Kerana cita-citaku,

Adalah cita-citamu jua,

Abang..

Izinkan eyda memanggil nama abang,

Hanya untuk melepaskan rinduku,

Andai ia singgah bertahta di hati,

Abang…

Abang…

Abang…

Semoga Kau Aman dan ku harap Syurga menantimu di sana.

Ya Allah tempatkan lah dia di kalangan orang yang beriman dan beramal soleh. Perliharalah dia dari 

kesengsaraan di Alam sana Ya Allah. Sesungguhnya, aku sangat sayang padanya..