Blogger Backgrounds
welcome to my blog
nur faraheyda anuar

Monday, 14 June 2010

membawa diri


ak rse mcm nk bawa dri jelah!!!!sembunyi,dah penat nk mnghrungi sume ni lg...jdinye..klo tiada pape cctan kt blog ak ni tok sktike usah la korang sume hairan.usah la korang t'nnti2 n mcm lah ad org tgu dan nti sgt ak update blog ak nihkn????prsab je lbih..

xksah la pape ponkn....ak ttp hrgai jua ssiape yg mlintas & singgah kt bkogger ak yg xsbrape ni pon. xjge popular jauh skali mjdi srbuan org rmi.hny skdr blog persan sseorang sja. jdinya,klo lah ag lme ak xad kt sni,ak ttp tglkan ssustu.mnelah thukn kot2 la korang kt ak ni ke kn...ha3!!


"ini kisah pminat bola yg xley blarrrr!!!!trutme yg tgok w'cup...scre brninye ak kte mreke ni mmg xley blarrrr!!!yg cmne d'ktakn xley blaaaarr tuh...

pminat yg xley blarrrr tuh nih ialah...yg bgn pg smte2 nk tgok plwanan bola live kt tv...mrke tkot taw bmbans n kcwe if dorang t'lpas aksi plwanan bola...TETAPI MEREKE SEDIKIT PON XKSAH DENGAN SURUHAN ALLAH UNTOK BANGUN SEPERTIGA MALAM MENGERJAKAN SOLAT!!!1
mreka lbih tkot xdpat watching plwanan bola!!!
mereka nilah yg xley blar!!!
w'cup nih ak ase 4thon skali je kn...antre thon 2006 n 2010..tiada 1 ari pon mreke mpu untuk bgn pg mngerjakn solat...ttapi khdiran w'cup nih..mreka sgop b'skang mte slme sbulan utk mnyksikn plwanan kt tv..siap bsorak ag tuh!!!!!

piala dunia 2010 afrika selatan

  
mmg xmnat bola.trus trang ckp sjela.bkn mcm ssetngah org yg tpkse hipokrt mnt bola sbb tman lelaki dye mnt bola.ble tny psukan ap yg msok piala dunia??'ermmm...'dye b'fkir pjg.
okeylah
nota yg inginku pesan: jangan hingga lalai dan leka
12.55am

aku psan kpd driku ini, apapun yg blku,kwal prsaan & igtlah allah swt
smoge ak kuat mnghdapi apa2 kmungkinan. insyallah

ap yg blaku saat ini??ak sndri tdk pasti.tgu mtahari crah & p'khabran smpi ke telngaku sndri
ya allah.ko prmudahkan sgalenye.ko slmatkan smuanya.ko tenangkan smuanya

aku mohon sungguh-sungguh!!!

permegian nye


permegian nye kini amat di rasai buat ahli kge ku & jge sdre mre ku yg t'dkat.....tlhku cium tgn & ppnye puas2, krne ak thu mngkin tdk dpt mnemuinye lgi. ak amat b'hrap agrku smpat pg ke rmhnye untok mndkap drinye. ku mnaip blog story ni ktike airmte msih lbat mbsahi ppiku ini.






ya allah..hny ktbahanku pohon darimu ktika ini, moga roh atokku d'tmpt dlm klngan org2 yg ko ksihi..ccurilah rhmt ke ats rohnye Ya allah...amin...al-fatihah..

Thursday, 10 June 2010

kdg2 ak hny dduk d'dalam kegelpan b'sendrian d kmarku..mnatap foto2 yg dlu ku jdikan sbgai pembuka semangat d'ati ku ini..kini ble ku mnatapi foto2 t'sbut jiwe ku m'jd kmuraman dan ia m'bntu ak untok b'fkir apkah itu bek atau buruk...!!!!ak ingin brade d'tmpat yg penuh dgn kgmbiraan...ak tdak mntak untuk jd sbegini..!!!ak bhrap si dia baik2 shja dan kdg kala hal yg bisa mngaburi mata ak ktika ak m'dgar lgu2 yg mnyentuh jw ku ini...aku di sini dduk dgn tnang sambil mnaip ksah2 yg mngkin blaku ke ats dri ku mhu pon org len....